Tijd en moeite besparen
Permanente make-up
De redenen voor het aanbrengen van permanente make-up kunnen verschillend zijn. Het kan de ideale oplossing zijn omdat je moeite hebt met opmaken, niet gezegend bent met een mooie volle wenkbrauw of na chemotherapie. Het geeft een subtiele verandering in je gezicht, maar maakt toch een wereld van verschil in je expressie. Als je permanente make-up hebt, sta je elke ochtend op met een sprekend gezicht. Het zal je ‘s morgens heel wat tijd besparen.
Over permanente make-up
Bijna iedereen kan een permanente make-up laten doen. Tijdens de behandeling worden pigmenten in de huid gebracht waardoor je altijd ‘opgemaakt’ bent. Ook als je gaat zwemmen of gaat sporten blijft het zitten. Het blijft gemiddeld 1-2 jaar zitten. Het is dus semipermanent en vervaagd in de loop der tijd. Hoe lang het precies zal zijn, hangt ook af van het soort behandeling en hoe je ermee omgaat. Kom je bijvoorbeeld veel in de zon, dan zal het pigment eerder oplichten.
De technieken
Er wordt bij de wenkbrauwen gebruik gemaakt van technieken zoals haistrokes. Het effect van hairstrokes is fijne, natuurlijke haartjes en is daarom ideaal om de wenkbrauwen te perfectioneren. Bij wenkbrauwen die helemaal weg zijn, kan er een combinatie gemaakt worden van de hairstrokes met powderbrow om mooie nieuwe wenkbrauw te creëren. Voor een eyeliner kan je kiezen om deze tussen wimpers te plaatsen, waardoor het lijkt of je vollere wimpers hebt. Dit is een heel natuurlijk effect. Maar je kan ook kiezen om een vollere eyeliner te laten zetten. Dat is de make-uplook.
Resultaat bevorderen
Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen, om het resultaat te bevorderen.
Zo kan je als voorbereiding denken aan:
- De zon en/of zonnebank proberen te mijden
- Neem de dag voor de behandeling geen alcohol, ibuprofen, aspirine, drugs of andere producten die bloed verdunnende werking hebben. Hierdoor zal het pigment minder goed door de huid worden opgenomen Paracetamol mag wel.
- Crèmes die de huid verdunnen, zoals corticosteroïden
De nabehandeling
Bij de nabehandeling moet u rekening houden met:
- Dat de huid tijd nodig heeft om te herstellen. Probeer er zo min mogelijk aan te komen.
- Er kan wat wondvocht vrijkomen, wat je met een schoon en vochtig watje een keer mag wegdeppen.
- Probeer de eerste dagen geen water op het behandelde gebied te krijgen. De huid moet zich herstellen en een korstje vormen. Douchen mag wel, maar probeer de huid gelijk droog te deppen, als hier wel water overheen komt.
- Breng geen make-up aan op het behandelde gebied, pas totdat de huid weer volledig is hersteld.
- Wees ook voorzichtig met het aanbrengen van crèmes.
- Zodra er korstjes beginnen los te laten, moet je deze met rust laten en vooral niet eraf halen.
- Houd er rekening mee dat bij gezette permanente make-up van de wenkbrauwen, deze de eerste dagen nog wat donkerder gaat worden. Dit komt door de korstvorming. De uiteindelijke kleur wordt dus lichter.
- De totale herstelperiode van de huid duurt ongeveer 6 weken.
Voor wie is de behandeling?
De semipermanente make-up is bijna voor iedereen. Hieronder staan een aantal aandoeningen waardoor de behandeling niet door kan gaan. Mocht je twijfelen, kan je altijd met mij contact opnemen.
- Diabetes
- Hemofilie
- Tijdens chemotherapie
- Chronische huidziekte zoals eczeem en psoriasis
- Immuunstoornis
- Zwanger
- Hart- en vaatafwijkingen
- Op een open wond
- Op nieuwe littekens
Hoeveel behandelingen?
Een nieuwe behandeling bestaat uit 2 tot 3 behandelingen, om het beste resultaat en langste plezier ervan te hebben. Tussen elke behandeling zit een periode van 6 – 7 weken. Het advies is om na 1 – 1,5 jaar een nabehandeling te ondergaan.
Prijzen
De prijzen zijn inclusief één nabehandeling. Indien nodig bij de wenkbrauwbehandeling twee nabehandelingen.
Bijwerken
De prijzen voor het bijwerken na 1- 1,5 jaar mits de voorgaande behandeling door mij is gezet.
De studio voor
huidverbetering
Huidstudio Liesbeth